Om kursene

Datoer for neste kurs og dansekvelder vil dere finne på forsiden, eller på vår facebookside.


Linedance

De fleste tenker vel kanskje cowboyhatt, boots og country western musikk? Ja, det er det, men også så mye mer. Det lages idag koreografier (danserutiner) til nesten all slags musikk. Alt fra vals til polka til country til cha cha cha til swing til funk og hip hop. Det gir oss mange muligheter!

Vi underviser gjerne de "gode gamle" dansene, noen favoritter, men også de som er populære idag. Linedance er et "paraply"navn, og inneholder også pardans. På våre linedance kurs holder vi oss til "single" danser hvor vi står ved siden av hverandre og danser på linjer.

Swing (den originale amerikanske swingen og boogie woogie)

Er en pardans med røtter tilbake til 1920-talles USA. Swing er en fellesbetegnelse for mange swingarter, som i utgangspunktet var en betegnelse på musikken - som det svingte av :-).

I Norge danses det i dag swing i mange forskjellige varianter, og det er jo veldig bra! Da er det alltids noe nytt å lære seg, være seg på kurs eller på et sosialt dansetreff, og dansen utvikles. Vi underviser i det vi kaller "6-takt" swing - den originale amerikanske swingen, og boogie woogie. Swing deg med på neste kurs da vel!


Nybegynnerkurs: Det ligger i ordet; kurset passer for nybegynnere. Vi går rolig frem, og det legges vekt på å få grunntrinnene godt inn i beina, samt føring og følging. Sitter dette godt i ryggmargen, finnes det et hav av muligheter. For noen kan det være aktuelt å gå flere nybegynnerkurs, uten at det skal føles som noe nederlag. Vi er alle forskjellige, og tilegner oss ferdigheter på forskjellig vis.


Litt øvet/øvet kurs: Bygger videre fra nybegynnerkurset, og passer for de som har grunntrinn og noen grunnfigurer på plass. Vi vil se an nivået på gruppen, og tilpasse aktuelt dansestoff til danseparene. Flere figurer, føring/følging, musikk (tempo/break) og stegvariasjoner for å nevne noe.

Brudevals (engelsk vals)

Å gifte seg er en stor dag. Det er mye å tenke på når man planlegger et bryllup. Mange store og små detaljer som skal på plass, uavhengig om man ønsker seg et stort eller et lite selskap.

Er tradisjonell brudevals (engelsk vals) noe dere ønsker å lære til deres store dag? Vi hjelper dere gjerne med å få dansedetaljene på plass, så har dere en ting mindre å tenke på.

Ta kontakt for en uforpliktende prat, og priser for privattimer; post@happydance.no.


Happydance - Gjerdrum Danseklubb
er tilknyttet Norges Danseforbund og NIF.


Epost: post@happydance.no


Copyright  2019 ©

 All Rights Reserved